Malwarebyte's Anti-MalwareBesplatna antimalware zaštita

Došlo je takvo vreme da veliki procenat korisnika računara ima brz pristup Internetu. Dial-up polako ali sigurno ide u zaborav. Najveće čari brzog Interneta jesu mogućnost skidanja muzike, filmova i preuzimanje programa, a to su stvari koje najčešće računar „opreme” nekim od virusa, spyware ili malware programa. Jedan od programa koji morate imati osim antivirusnog programa a pokazao se kao jako kvalitetno rješenje je Malwarebytes Anti Malware. Preuzimanje samog programa možete izvršiti preko slijedećeg linka http://www.malwarebytes.org/

Pretraga računara može se vršiti na tri načina. Prvi je Smart scan(brzo skeniranje), koji skenira samo dijelove računara u koje se najčešće ubacuje malware softver, a to je Documents and Settings, folderi Windows i Program Files. Druga metoda je Full Scan(kompletno skeniranje), koja skenira kompletan računar, dok je treća Flash Scan(munjevito skeniranje), koja skenira autorun.inf fajlove prenosnih medija; ova opcija je, nažalost, dostupna samo registrovanim korisnicima. Po završenom skeniranju korisnik dobija informacije o fajlovima koji su prepoznati kao malware i ima mogućnost da ih obriše ili ostavi. Baza podataka koja sadrži informacije o najnovijim pretnjama automatski se ažurira, tako da korisnici ne moraju da brinu o tome da li će biti zaštićeni od novih pretnji ili ne.

Kako bi korisnik mogao da prati situaciju na računaru program automatski čuva izveštaje skeniranja. Određeni fajlovi mogu se isključiti iz skeniranja ubacivanjem u listu ignorisanih – onih koji neće biti skenirani sledeći put. Za brzo skeniranje direktorijuma program se može integrisati u kontekstni meni (desni klik mišem), a zarad bolje komunikacije sa korisnikom program je preveden na čak 34 jezika, među kojima se nalazi i srpski. Od dodatnih alata u ponudi nam je FileASSASSIN, softver koji služi za brisanje zaključanih fajlova, koje inače ne bismo mogli da obrišemo metodom Delete.

Malwarebyte’s Anti-Malware je program koji svakako vredi probati. Ukoliko na svom računaru nemate adekvatnu zaštitu protiv malware napasti, mislimo da je ovo pravi softver za vas. Veliki plus mu je to što je besplatan i ima prevod na naš jezik, a uz to i efikasan.

Scroll to top