14 godina brzo prođe, zar ne?

startSve je počelo maja 2002. godine. sa željom da vam na jednom mjestu ponudimo sve usluge vezane za računare. Sjećate se miševa sa kuglicom, Internet veze na dial up putem telefonske linije (i virusi koji vam skidaju telefonske impulse) ili glomaznih CRT monitora. Pa, vi malo stariji možda se i sjećate a ovi mlađi teško da su “iskusili” tu tehniku”.

Možda ste se prvi put sreli sa pucačinom “Counter Strike” ili strategijom “Stronghold” ili “Red Alert” u našoj, tada prvoj i jedinoj PC igraonici u gradu. Ubrzo smo uspostavili prvi u gradu bežični (wireless) link za Internet sa tadašnjim lokalnom provajderom RSkoming pa je network gejming dobije novu dimenziju. cs15MS Mesendžer je bio tadašnji standard za međusobno komuniciranje korisnika Interneta. Neko je želio da razgovara sa rođacima u tuđini, neko ljubovao a neko koristio za nova poznanstva. Čet putem mIRC-a, čet na  Krstarici je sigurno nešto što vam je uzimalo i više vremena nego što ste planirali provesti na Internetu i dosta besanih noći.

skolaNaravno onda se ukazala potreba da naučite sve to koristi pa smo za vas organizovali školu računara za osnovne i napredne nivoe. Najveći izazov nam je bilo kako da razbijete strah od korištenja računara i kako da  “ukrotite” miša. Ostalo je išlo lako. E onda je došla haotična fiskalizacija i potreba da se to sve implementira kod preduzetnika. Ali i to smo zajedno nekako “pregurali” i još guramo.

Tu negdje se pojavio ADSL i kablovski Internet dostupan širokom narodnim masama. Svi su bili na Internetu a sa tim stižu  “pametni telefoni” i tableti tako da smo morali biti stalno dostupni gdje god da krenemo.

A danas smo mi i dalje tu da vas naučimo, da vam popravimo uređaj, prodamo novi ili polovan računar/laptop/tablet ili jednostavno da vas posavjetujemo šta je najbolje za vas. Mjenjamo se, možemo reći, svakodnevno da bi vam omogućili najnovije tehnologije tu u “komšiluku”. Polako ali sigurno selimo se u “oblak” ali i dalje ostajemo Vama dostupni.

Hvala vam na ukazanom povjerenju sve ove godine.

Milenko Karapetrović

Scroll to top