Jutjub (YouTube) gledamo četiri milijarde puta dnevno !

YoutubeGuglov (Google) video servis Jutjub (YouTube) je u proteklih osam meseci zabeležio rast od 25% i sada se njegovi sadržaji gledaju četiri milijarde puta dnevno. Pored toga, na njega se sada svakog minuta dodaju video sadržaji u trajanju od oko 60 sati, dok su mu u maju prošle godine korisnici svakog minuta slali 48 sati video snimaka.
Jutjub je poslednji put objavio podatak ove vrste u maju 2011. kad je proslavio svoj šesti rođendan. Tada je svakog dana imao tri milijarde prikazivanja, što je bilo 50% više u odnosu na prethodnih 12 meseci. U maju 2010. je imao dve milijarde gledanja dnevno, a milijardu je dostigao u oktobru 2009.
Rojters napominje da veći deo od tih četiri milijarde gledanja dnevno ne donosi prihod, jer Jutjub uspeva da pretvori u novac samo tri milijarde gledanja nedeljno. Zbog toga se u poslednje veme usredsređuje na sklapanje ugovora s medijskim partnerima o distribuciji njihovih sadržaja. Zanimljivo je da je jedan od najnovijih kanala koje je dodao početnoj stotini i Rojtersova televizija (što možda objašnjava i zašto je Rojters prvi objavio ovu vest). Izvor   (M.V.)

Scroll to top