AIKU računari Internet - 360 Total Security

360 Total Security

360 Total Security je odličan besplatan antivirus kineske kompanije Qihoo.

360 Total Security  je besplatni antivirus koji posjeduje 5 mehanizama za zaštitu računara, alate za ubrzavanje sistema, Windows Update ažuriranje sigurnosnih problema, čišćenje smeća i ostale zanimljive alate, kao i programe za zaštitu smartfona i Mac računara.

Zaštitni mehanizmi 360 Total Security – a

360 Total Security dolazi sa 5 slojeva zaštite, od kojih se 4 odnose na antivirus zaštitu, a jedan na testiranje i krpljenje sistemskih problema na računaru prouzrokovanih djelovanjem malvera ili korisnika.

Od 4 nivoa antivirus zaštite, dva su aktivirana odmah poslije instalacije, a to su dva 360 cloud based skenera, jedan standardni cloud skener i jedan koji prati sumnjivo ponašanje na računaru, dok Bitdefender i Avira nisu aktivirani po defaultu već ih morate sami aktivirati ručno.

Aktivacijom ova dva alata 360 Total Security će koristiti definicije virusa preuzete od Avire i Bitdefendera, ali ne i same te antiviruse i na osnovu njih tražiti zaraze po računaru. Aktivirate ih tako što kliknete na VirusScan pa aktivirate prekidač nad ikonicama Avire i Bitdefendera.

AIKU računari - 360 Total Security

PatchUP alat

PatchUP je alat koji nalazi kritična i bezbjedonosna ažuriranja sa Windows Update-a koja nedostaju vašem računaru – a obavezni su. Dakle ukoliko postoji neka kritična bezbjedonosna zakrpa za Windows, a vi je nemate instaliranu, 360 Total Security će vam izbaciti obavještenje o tome i ponudiće vam da tu zakrpu skine sa Windows Update portala i instalira za vas. Ništa ne radi automatski i za svaku instalaciju ažuriranja vi morate da date potvrdu.

AIKU računari - 360 Total Security 1

SpeedUp checker

Odlična alat koji provjerava šta vam sve usporava sistem i provjerava šta od toga može da se ugasi bezbjedno kako bi se dobilo na ubrzavanju sistema kao i samog startovanja operativog sitema.
Ovim ćete značajno rasteretiti sistem i ubrzati startovanje istog.

AIKU računari - 360 Total Security 2

SandBox

SandBox je alat kojim možete pokrenuti program ali da bude izolovan od operativnog sistema. Ovako, recimo, možete postaviti da se na primer browser Opera uvijek startuje kroz SandBox tako da sa njom možete ići na razne „rizične“sajtove.

Ništa pokrenuto kroz SandBox neće moći da naškodi vašem računaru niti šta sa neta možete da skinete niti pokrenete skinuto na svoj računar na ovaj način.

AIKU računari - 360 Total Security 3

System CleanUP

System CleanUP je svojevrsni pandan opšte popularnom CCleaneru.

AIKU računari - 360 Total Security 4

Ostale funkcije

Ostale funkcije ovog programa su:

  • Standardna cloud zaštita (Qihoo) i zaštita bazirana na definicijama virusa (Avira i Bitdefender sistem)
  • Auto-upload i provjera nepoznatih izvršnih fajlova koje skidate sa neta
  • Antifishing zaštita za Firefox i Chrome
  • Online-shopping zaštita
  • Chat zaštita (download inficiranih fajlova)
  • Zaštita od neovlašćenog pristupa veb kameri
  • Opterećenje sistema.

Download: http://www.360totalsecurity.com/

Scroll to top