AIKU računari - Kako dodati Wi-Fi na desktop računar? 2

Kako dodati Wi-Fi na desktop računar?

Wi-Fi je sve češći u desktop računarima, ali nemaju ga svi desktop računari. Dodajte Wi-Fi na desktop računar  i možete se povezati na internet bežično i hostovati Wi-Fi hotspot (pristupne tačke) za druge uređaje.

Ovo je jednostavan, i jeftin proces. Kupite mali adapter, možete ga čak i nositi sa sobom, i brzo i jednostavno dodajte Wi-Fi na bilo koji desktop PC na koji naiđete tako što ćete priključiti mali uređaj na USB port.

Zašto biste to učinili?

Ako ste zadovoljni trenutnom internet konekcijom, nema potrebe bacite kablove i pređete na bežičnu. Dobri stari internet kablovi su i dalje korisni, nude veću brzinu, nižu latenciju i pouzdanije konekcije od Wi-Fi-a.

Prednosti Wi-Fi-a je teško ignorisati, čak i na desktop računaru. Sa Wi-Fi-om, možete postaviti svoj desktop računar bilo gdje u vašem domu ili u kancelariji, sve dok u blizini postoji strujna utičnica. Možete  ga povezati na svoj ruter bez internet kabla. Dodavanje Wi-Fi-a na vaš desktop računar takođe može biti korisno čak i ako već ima internet konekciju. Sa Wi-Fi-om možete da hostujete Wi-Fi hotspot na svom računaru, omogućavajući drugim uređajima da se povežu putem te internet veze.

AIKU računari - Kako dodati Wi-Fi na desktop računar?

Laka metoda: USB-to-Wi-Fi adapter

Baš kao što možete dodati Bluetooth na stari računar jednostavno tako što ćete priključiti Bluetooth dongle na USB port,  isto tako možete dodati Wi-Fi na računar tako što ćete priključiti dongle u USB port. Ovo je jednostavna i jeftina opcija.

Možete kupiti USB-to-Wi-Fi adapter za manje od 20 KM. To je jednostavan način dodavanja Wi-Fi-a na bilo koji računar. Možete ostaviti uređaj u rezervnom USB portu i zaboraviti da je tu ili ga nositi sa sobom, tako da možete dodati Wi-Fi na bilo koji računar.

Instalirajte internu Wi-Fi karticu

Takođe možete dodati Wi-Fi karticu na svoj desktop računar. Ovo uključuje otvaranje računara, a zatim instaliranje posebne interne Wi-Fi kartice u PCI Express slot, PCI Express Mini slot ili nešto slično. Pod pretpostavkom da je vaš računar dizajniran da se lako otvori i  da ima rezervni slot za karticu za proširenje, ovo  bi trebalo da lako uradite.

AIKU računari - Kako dodati Wi-Fi na desktop računar? 1

Prednost korišćenja namjenske interne Wi-Fi kartice je ta što će potencijalno imati bolji prijem od malih USB dongle-uglavnom zato što interna verzija može uključivati veću antenu koja se nalazi sa zadnje strane računara.

Očekujte da platite negdje oko 30 KM za internu Wi-Fi karticu. Prije nego što je nabavite, provjerite da li vaš računar ima slobodan slot odgovarajućeg tipa, da ga lako instalirate sami. Pod pretpostavkom da možete lako otvoriti računar, trebalo bi samo da ga isključite, otvorite kućište, priključite karticu u slot, te pričvrstite vijkom, zatvorite kućište i pokrenete je.

Kada završite, vaš  desktop računar će moći da se poveže na Wi-Fi kao i vaš prosječni laptop. Možda ćete morati prvo instalirati drajvere koji dolaze uz vaš Wi-Fi hardver.

Jednostavno, zar ne?

Scroll to top